2-i-1 webinar: Information om flåtoverførte sygdomme og introduktion til O-service

Der er umiddelbart ikke mange ligheder mellem flåtoverførte sygdomme og O-service – men begge dele er noget, vi skal forholde os til som orienteringsløbere, selv om det måske ikke lige er det, der fylder mest i vores dagligdag.
Til dette webinar stillede vi skarpt på begge emner.
Få opdateret din viden om flåtoverførte sygdomme
Første halvdel af webinaret satte fokus på forebyggelsen af flåtoverførte sygdomme, herunder særligt TBE (centraleuropæisk hjernebetændelse). Som orienteringsløber, der ofte færdes i skove og naturområder i både ind- og udland, er det relevant at kende til disse typer sygdomme og risikoen ved dem.
Else Ulrich fra medicinalvirksomheden Pfizer var gæst med et oplæg om flåter, forskellen på TBE og borrelia-infektion og hvordan flåtoverførte sygdomme kan forebygges.
Kom godt i gang med O-service
Anden halvdel af webinaret blev en introduktion til O-service, som er DOF’s medlemssystem, som vi bl.a. bruger ved tilmelding til arrangementer. Systemet indeholder mange funktioner, som det er godt at kende til – især som ny bruger, men også som mere erfaren, da der løbende kommer nye funktioner til systemet.
Keld Gade fra Viborg OK tog os igennem O-service og præsenterede systemets forskellige muligheder og funktioner, herunder arrangementstilmelding og egen profil.
Program
20:00 – 20:05: Velkomst v. DOF’s direktør Bo Simonsen
20:05 – 20:30: Hvad ved vi om flåter, TBE og borrealia? Hvor findes TBE og hvor udbredt er det i Danmark? Hvordan forebygges flåtoverførte sygdomme? Oplæg og Q&A v. Else Ulrich, Health Representative v. Pfizer
20:30 – 20:55: Hvad kan jeg bruge O-service til? Hvordan tilmelder jeg mig løb og kurser, hvad betyder kalenderens forskellige ikoner og hvad ser jeg i min profil? Og hvilke nyere funktioner indeholder systemet? Oplæg og Q&A v. Keld Gade, superbruger fra Viborg OK.
20:55 – 21:00: Afrunding og tak for i aften
Webinaret blev afholdt mandag d. 27. marts kl. 20.00-21.00.
Andre webinarer:
Webinarer: ‘Find Vej Dage #1 og #2‘
Webinarerne fungerede som en optakt til Find Vej Dagene i september 2022, som du kan læse mere om her.
Webinar: Inspiration til ungdomstræning i klubben
Træner for ungdomstræningen i OK Sorø, Morten Hass, lagde op til dialog om emnet, med afsæt i OK Sorøs praksis og erfaringer baseret på TBU.
Webinar: ‘Fastholdelse – Fra minitræning til børnetræning’
Gry Rosenkilde Christensen, der er børnetræner i Silkeborg OK, var med online, og fortalte om deres børnetræning, og om hvordan de i Silkeborg OK arbejder med at fastholde løberne fra minitræning videre til børnetræning.
Oversigt over alle webinarer inden for emnet ‘Klubudvikling’: