DOF_Logo_PNG_utekst

Velkommen til Uddannelsesplatformen
Dansk Orienterings-Forbunds nye uddannelsesportal

7. februar 2023, kl. 20.00-21.30

Orienteringsstævnerne er essensen af fællesskabet i dansk orientering. Ovenpå et par år med corona og tilhørende senfølger er der plads til flere deltagere på de mange, gode stævner, der arrangeres af DOF’s klubber. Det er nu, vi skal kickstarte fællesskabet!

Derfor inviterer Dansk Orienterings-Forbund til webinar med fokus på, hvad man som klub og stævnearrangør kan gøre for at få endnu flere deltagere med til stævner i hele landet.

Især som ny i sporten kan man have brug for et lille "skub" for at komme med til stævnerne, som selvfølgelig er for alle uanset alder, niveau og erfaring.

Men hvad kan man gøre for at styrke stævnedeltagelsen og invitere flere med i fællesskabet? Kræver det en kommunikationsindsats - fælleskørsel - særlig indretning af stævnepladsen - eller noget helt andet?

Mulighederne er mange. Kom med, bliv inspireret og del dine gode ideer.

Tilmelding er i O-service.

Velkommen til Uddannelsesplatformen

På Uddannelsesplatformen finder du vejledninger og videoer inden for mange emner, der har med orienteringssporten at gøre. Platformen er bygget op ud fra de syv overemner i hovedmenuen, med underemner, der leder dig hen til et mere specifikt emne.

Vi er ikke i mål med indhold under alle emner endnu, og vi håber at vi kan få hjælp af gode, vidende folk, til at komme i mål med kurser, vejledninger, webinarer eller selvstudier inden for alle de mange spændende interessefelter og aspekter af orienteringssporten. Har du lyst til at bidrage?
Skriv til ansvarlig, udviklingskonsulent Camilla Bevenseecb@do-f.dk.

 

1-2 gange om måneden afholder DOF online webinarer med fokus på at erfaringsudveksle og vidensdele mellem klubberne.

I begyndelsen af 2023 sætter vi fokus på orienteringsstævnerne med tre webinarer, som kommer omkring forskellige aspekter ved vores stævner. Kom og vær med!

 

KOMMENDE WEBINARER

7/2 2023 - Stævner for alle?

AFHOLDTE WEBINARER

4/1 2023 - Bæredygtige stævner - hvordan gør man?

19/1 2023 - Stævneledelse og reglement

Hvad kan man som orienteringsklub gøre for at invitere nye medlemmer ind i klubben?

Det kan du blive klogere på her på Uddannelsesplatformen.

Se f.eks. et af de to webinarer fra 6. april og 4. maj 2022. Her blev der stillet skarpt på, hvad der kendetegner gode synlighedsaktiviteter og rekrutteringsforløb. Der var eksempler på succesfulde og velbesøgte arrangementer fra orienterings-Danmark - fra OK Djurs, OK HTF og Viborg OK.

Du kan også se en video om, hvordan man i OK Syd har opnået medlemsvækst med en tilgang, hvor en veldefineret målgruppe, skarp kommunikation og god opfølgning er en del af opskriften.

image00007

John Søndergård fra FIF Hillerød fortalte på et webinar om det samarbejde, klubben gennem årene har etableret med Hillerød Kommune. Han gav konkrete eksempler på økonomiske tilskud til klubbens arbejde - herunder bl.a. korttegning, talentarbejde og skoleorientering. Han kom ind på, hvilke forventninger, der til gengæld stilles til klubben, og hvordan samarbejdet i det hele taget er blevet til igennem en årrække.

Du kan se klip fra webinaret 'Hvad kan du bruge din kommune til' og blive klogere på folkeoplysningsloven fra et orienteringsperspektiv, orienteringskortet som facilitet og de mange win-win aspekter der er i at samarbejde med sin kommune som orienteringsklub.

Kunne du tænke dig at prøve kræfter med at lave baner til orienteringsløb? Måske har du snust lidt til det før?

Landstræner Jeppe Ruud og tidligere TC-træner og eliteløber Jonas Munthe, har i regi af deres podcastprojekt Post Cast, lavet tre små videoer, hvor de deler tips og tricks til banelægning i programmet Condes.

Alle tre videoer er fra 2020 og tager udgangspunkt i Condes 10, hvorfor små variationer til den nyeste version af programmet kan forekomme.

Condes for begyndere - Post Cast

Condes for begyndere, og hvordan du første gang laver en bane

I den første video viser Post Cast værterne, hvordan du kommer i gang helt fra start, som nybegynder. Du lærer at oprette et løb, lave din første bane, lave postdefinitioner og til sidst få vist udskrift og eksporteret det færdige kort.

Condes med Post Cast 2

Condes for begyndere, standardindstillinger

I den næste lille video, viser Post Cast værterne hvordan du kan være smart og bruge standardindstillingerne i Condes 10, til at gøre banelægning nemmere for dig selv.

Condes med Post Cast 3

Condes for let øvede, banesymboler, rammer og andet

I den sidste video fra Post Cast værterne viser de, hvordan du kan få dit kort til at se fedt ud, ved at klippe i cirkler og linjer, lave en ramme, og generelt være opmærksom på læsbarheden i banepåtrykket.

I denne række af webinarer, var der fokus på klubudvikling inden for relevante emner for klubberne, herunder rekruttering, fastholdelse, aktiviteter på tværs af landet, kommunesamarbejde, skovadgang mm., med det formål at vidensdele og inspirere klubberne imellem.

AFHOLDTE WEBINARER

6/4 2022 - Find Vej Dage #1 - Få inspiration til den gode medlemsrekruttering

4/5 2022 - Find Vej Dage #2 - Vi bygger videre på de gode idéer og sparrer på tværs

11/5 2022 - Fra minitræning til børnetræning - Med Silkeborg OK

8/6 2022 - Inspiration til ungdomstræning i klubben - Med OK Sorø

31/8 2022 - Hvad kan du bruge din kommune til? - Med FIF Hillerød

26/10 2022 - Inspiration til vintertræning - Med OK Snab

16/11 2022 - Bliv klogere på skovadgang og zoner i skoven - Med Naturstyrelsen og skovudvalget

30/11 2022 - Synlighed og rekruttering - Hvad lærte vi af Find Vej Dagene 2022?

Hjælp os med at få indhold på Uddannelsesplatformen

Som du kan se, er Uddannelsesplatformen langt fra færdig, og vi har brug for hjælp til at komme i mål.

Vi har især brug for billeder, der kan illustrere de syv hovedkategorier du ser øverst.

Vi har også brug for viden og godt materiale, som andre kan få glæde af i deres uddannelsesrejse som orienteringsløber eller -rytter, banelægger, arrangør, træner eller korttegner.

LÆS HER hvordan du kan bidrage til Uddannelsesplatformen.

Skriv til ansvarlig Camilla Bevensee, hvis du gerne vil bidrage, på cb@do-f.dk.

Banner mindeparken bogu

Træning af Børn og Unge?

Leder du efter gode øvelser til træning af børn og unge, så har TBU-konceptet sin helt egen side med øvelser og ressourcer i massevis, tilpasset efter træningsform, aldersgruppe eller tema. Besøg tbuorientering.dk og find hele øvelseskataloget.

Se seneste indlæg

Webinar: Stævner for alle?

Foto: Kell Sønnichsen Orienteringsstævnerne er essensen af fællesskabet i dansk orientering. Det er her, vi mødes på tværs, konkurrerer, udveksler erfaringer, plejer gamle relationer og skaber nye. Som ny i sporten er det til stævnerne, man opdager, hvor mange gode oplevelser, der venter én udover klubbens egne træninger. Og det at deltage i et stævne, […]

Læs mere

Webinar om stævneledelse og reglement

Foto: Kell Sønnichsen Gode stævner er helt afgørende i dansk orientering. Det er her, fællesskabet dyrkes, når vi mødes på tværs af klubber og kredse, konkurrerer, udveksler erfaringer og skaber relationer. Bag de mange stævner står en skare af dedikerede frivillige, og især stævneledere og -kontrollanter har en kernerolle i stævnernes planlægning og afvikling. Dansk […]

Læs mere

Webinarrække 2023

I denne række af webinarer, er der fokus på klubudvikling inden for børn og unge området, herunder rekruttering, fastholdelse og aktiviteter på tværs af landet, med det formål at vidensdele og inspirere klubberne imellem.

Læs mere

Naturvenlig banelægning

Går du op i at passe på naturen, når du løber orienteringsløb? Har du lyst til at tage hensyn til dyr og planter, når du lægger baner? Vil du være med til at bære en kultur, hvor vi som sport indregner det miljø vi bevæger os i, så vi kan blive ved med at komme […]

Læs mere

Naturstyrelsens MTB-kodeks

Naturstyrelsen har formuleret et kodeks, som Dansk Orienterings-Forbund opfordrer alle sine medlemmer, der også nyder en tur i skoven på cykel, til at følge – med og uden kort på styret. MTB-Kodeks Kør hvor du må Kør ansvarligt Vis hensyn Vidste du at … Den første mountainbikerute på Naturstyrelsens arealer blev lavet i 2000. Der […]

Læs mere

Orienteringsløb.dk

Få delt information om jeres træninger, træningsløb og åbne orienteringsløb til hele Orienteringsdanmark. Orienteringsløb.dk er et site, der indhenter og samler løb, baseret på facebookbegivenheder fra alle klubber, der har en side på Facebook og ønsker denne mulighed for at få vist deres begivenheder. Når en klub har oprettet sig på Facebook med en side, […]

Læs mere

Friluftsrådets adgangsregler for børn: Tag på opgaveløb

Relle og Mulle opgaveløbet er et grydeklart løb til skoleklasser eller frilufts- og idrætsforeninger, som lærer børn om alt det, man må og ikke må i naturen. Opgaveløbet er lånt fra Friluftsrådet, der har mange spændende og vigtige guides om adgangsregler i naturen, på deres hjemmeside Gå Nye Veje (gaanyeveje.dk). Størstedelen af danskerne kender ikke […]

Læs mere

Banelægning i Condes – med Post Cast

Landstræner Jeppe Ruud og tidligere TC-træner og eliteløber Jonas Munthe, har i regi af deres podcastprojekt Post Cast, lavet tre små videoer, hvor de viser deler tips og triks til banelægning i programmet Condes. Alle tre videoer er fra 2020 og tager udgangspunkt i Condes 10, hvorfor små variationer til den nyeste version af programmet […]

Læs mere

Webinar: Bæredygtige stævner – hvordan gør man?

Dansk Orienterings-Forbund inviterede til webinar, hvor man kunne blive klogere på bæredygtighed, og hvad det vil sige at lave bæredygtige stævner, onsdag d. 4. januar 2023, kl. 20.00-21.00. Dansk Orientering har igennem mange år haft en fortælling om sig selv som en grøn og bæredygtig sport, der med sin tætte tilknytning til naturen, også kan […]

Læs mere

AFLYST // Webinar: Ny konkurrencestruktur? Idéer og første erfaringer – Med Søllerød OK

Børn- og Unge-udvalget har sammen med Eliteudvalget nedsat en arbejdsgruppe, der arbejder med at udvikle en ny stævnestruktur, som skal ende ud i at flere har lyst til at deltage til stævner og konkurrencer i Dansk Orientering.  Kom og hør Kirsten Møller fra Søllerød OK fortælle om hvorfor vi i Dansk Orienterings-Forbund mener, at det […]

Læs mere

Vil du bidrage med indhold til uddannelsesplatformen?

For at skabe mest muligt kvalitetsindhold til Uddannelsesplatformen, har vi brug for hjælp fra jer derude, der ved noget om et emne og har lyst til at formidle det, enten på skrift eller visuelt. Vi hjælper gerne med format og produktion. Skriv til ansvarlig Camilla Bevenseecb@do-f.dk.