Banelægning

Læg baner i Condes - et banelægningsprogram

Her har vi samlet alt indhold om banelægning i Condes og forskellig anden banelægningssoftware.

Condes er et dansk program, der er tilpasset fuldstændigt til banelægning til orienteringsløb, og kan alt det du skal bruge, når du skal lægge baner til et orienteringsløb, hvad enten det er en træning eller et større løb.

Det er ambitionen, at der hvert år skal udbydes fysiske og online undervisningsforløb i banelægning i Dansk Orienterings-Forbund, som kan være en god hjælp både i opstarten og den videre uddannelse som banelægger. Indtil disse kurser udbydes, kan du starte din uddannelse her.

At vi har samlet de ressourcer vi har, betyder ikke at indholdet her på siden er komplet, og derfor modtager vi gerne forslag til indhold der mangler, hvor det kan findes, eller hvem der kan hjælpe med at formidle den viden, der endnu ikke er at finde herinde.

Kan du hjælpe med det? Skriv til ansvarlig Camilla Bevensee på cb@do-f.dk.

Banelægning i Condes - med Post Cast

Landstræner Jeppe Ruud og tidligere TC-træner og eliteløber Jonas Munthe, har i regi af deres podcastprojekt Post Cast, lavet tre små videoer, hvor de viser deler tips og triks til banelægning i programmet Condes. Alle tre videoer er fra 2020 og tager udgangspunkt i Condes 10, hvorfor små variationer til den nyeste version af programmet kan forekomme.

Condes for begyndere, og hvordan du første gang laver en bane

I den første video, viser Post Cast værterne, hvordan du kommer i gang helt fra start, som nybegynder. Du lærer at oprette et løb, lave din første bane, laver postdefinitioner og til sidst får vist udskrift og eksporteret det færdige kort.

Condes for begyndere, standardindstillinger

I den næste lille video, viser Post Cast værterne hvordan du kan være smart og bruge standardindstillingerne i Condes 10, til at gøre banelægning nemmere for dig selv.

Condes for let øvede, banesymboler, rammer og andet

I den sidste video fra Post Cast værterne, viser de hvordan du kan få dit kort til at se fedt ud, ved at klippe i cirkler og linjer, lave en ramme, og generelt være opmærksom på læsbarheden i banepåtrykket.