Webinar: Bæredygtige stævner – hvordan gør man?

Dansk Orienterings-Forbund inviterede til webinar, hvor man kunne blive klogere på bæredygtighed, og hvad det vil sige at lave bæredygtige stævner, onsdag d. 4. januar 2023, kl. 20.00-21.00.

Dansk Orientering har igennem mange år haft en fortælling om sig selv som en grøn og bæredygtig sport, der med sin tætte tilknytning til naturen, også kan finde ud af at passe på den og tage hensyn til planeten. Vi er i orienteringssporten helt sikkert mindre ressourcekrævende end i så mange andre sportsgrene, men vi kan også gøre mere.

Med DIF’s materiale ‘Eventguide for grønne & bæredygtige events’ i hånden, guidede udviklingskonsulent, kommunikationsansvarlig og klimanørd, Camilla Bevensee, deltagerne igennem en konkret og fagligt funderet tilgang til grønnere stævner.

Webinaret startede med besøg fra Public Affairs-Konsulent indenfor klima og bæredygtighed i Danmarks Idrætsforbund (DIF), Trine Keinicke Sørensen.

Nedenfor finder du to uddrag af webinaret, først indledningen med Trine Keinicke Sørensen fra DIF og derefter oplægget fra udviklingskonsulent Camilla Bevensee.

Du finder Camillas slides her:


Læs mere om bæredygtige stævner på denne side:

Bæredygtige stævner

Vi skal alle tage et ansvar i den grønne omstilling og løsningen af klimakrisen, også i dansk orientering. Du får derfor her en lille liste til inspiration til næste gang, du som arrangør, vil tage ansvar. Du kan læse om hvordan Dansk Orienterings-Forbunds tager ansvar for ansvar for klimakrisen og arbejder for bæredygtighed i sporten…

Læs mere

Derfor skal vi tale om klima og bæredygtighed i idrætten – Oplæg med Trine Keinicke Sørensen fra DIF

Hør hvorfor DIF mener at vi i idrættens verden også skal tage ansvar for at løse klimakrisen, og hvordan vi kan rykke på den grønne agenda.

Bæredygtige stævner – hvordan gør man? – oplæg med udviklingskonsulent Camilla Bevensee

Udviklingskonsulent i DOF Camilla Bevensee fortalte i sit oplæg på webinaret, om bæredygtige stævner, med fokus på begrebsafklaring og konkrete tiltag.

Stævneleder? Kom med i et netværk af ‘Grønne stævneledere’

Som afslutning på webinaret, blev et netværk af ‘Grønne stævneledere’ sat i søen, med første møde i slutningen af februar 2023, hvor der vil være mulighed for at dele erfaringer og idéer. Skriv til direktør Bo Simonsen på bhs@do-f.dk, hvis du vil være med i netværket, så får du en opfølgende mail i midten af februar.


Andre webinarer inden for emnet ‘Klubudvikling’:

Webinarer: ‘Find Vej Dage #1 og #2

Webinarerne fungerede som en optakt til Find Vej Dagene i september 2022, som du kan læse mere om her.

Webinar: Inspiration til ungdomstræning i klubben

Træner for ungdomstræningen i OK Sorø, Morten Hass, lagde op til dialog om emnet, med afsæt i OK Sorøs praksis og erfaringer baseret på TBU.

Webinar: ‘Fastholdelse – Fra minitræning til børnetræning’

Gry Rosenkilde Christensen, der er børnetræner i Silkeborg OK, var med online, og fortalte om deres børnetræning, og om hvordan de i Silkeborg OK arbejder med at fastholde løberne fra minitræning videre til børnetræning.


Oversigt over alle webinarer inden for emnet ‘Klubudvikling’: