Webinar om stævneledelse og reglement

Foto: Kell Sønnichsen

Gode stævner er helt afgørende i dansk orientering. Det er her, fællesskabet dyrkes, når vi mødes på tværs af klubber og kredse, konkurrerer, udveksler erfaringer og skaber relationer.

Bag de mange stævner står en skare af dedikerede frivillige, og især stævneledere og -kontrollanter har en kernerolle i stævnernes planlægning og afvikling. Dansk Orienterings-Forbund inviterede derfor til webinar med fokus på erfaringsudveksling om stævneplanlægning og -afvikling samt præsentation af det ny stævnereglement. Webinaret blev afholdt torsdag d. 19. januar kl. 20.00-21.30.

Lars Thestrup fra DOF’s Stævne- og reglementsudvalg præsenterede overordnet de ændringer, som er gældende i DOF-s Fod-O reglement fra 2023. Se Lars’ indlæg i videoen nedenfor.

De vigtigste ændringer i det ny reglement 2023

Med afsæt i Lars’ oplæg og en snak om den gode stævneplanlægning og mulige faldgruber, blev der på webinaret, herefter lagt op til diskussion og erfaringsudveksling mellem tidligere og nuværende arrangører og kontrollanter.

Gode råd til stævneledere

Lars Thestrup fra DOF’s Stævne- og reglementsudvalg kom også med en række gode råd til dig, der skal være stævneleder, som du kan se i videoen nedenfor.


Andre webinarer:

Webinarer: ‘Find Vej Dage #1 og #2

Webinarerne fungerede som en optakt til Find Vej Dagene i september 2022, som du kan læse mere om her.

Webinar: Inspiration til ungdomstræning i klubben

Træner for ungdomstræningen i OK Sorø, Morten Hass, lagde op til dialog om emnet, med afsæt i OK Sorøs praksis og erfaringer baseret på TBU.

Webinar: ‘Fastholdelse – Fra minitræning til børnetræning’

Gry Rosenkilde Christensen, der er børnetræner i Silkeborg OK, var med online, og fortalte om deres børnetræning, og om hvordan de i Silkeborg OK arbejder med at fastholde løberne fra minitræning videre til børnetræning.


Oversigt over alle webinarer inden for emnet ‘Klubudvikling’: