Webinar: Stævner for alle?

Foto: Kell Sønnichsen

Orienteringsstævnerne er essensen af fællesskabet i dansk orientering. Det er her, vi mødes på tværs, konkurrerer, udveksler erfaringer, plejer gamle relationer og skaber nye. Som ny i sporten er det til stævnerne, man opdager, hvor mange gode oplevelser, der venter én udover klubbens egne træninger. Og det at deltage i et stævne, eller sågar planlægge og afvikle et, binder klubben sammen.

Men der er plads til flere deltagere på de mange, gode stævner, der arrangeres af DOF’s klubber.

Derfor inviterede Dansk Orienterings-Forbund til webinar med fokus på spørgsmålet: Hvordan skaber vi stævner for alle?

Webinaret blev afholdt tirsdag d. 7. februar kl. 20.00-21.30.

Ny til et orienteringsstævne

Aftenen startede ud med “en historie fra det virkelige liv”, hvor Annette, som er ny i sporten, fortalte om sine oplevelser til det første stævne, hun var til. Du kan se indlægget med Annettes oplevelser som ny løber på de første orienteringsstævner; de mange spørgsmål, man står med i den forbindelse og hvordan hendes klub har hjulpet til med at gøre det til en god oplevelse i videoen nedenfor.

Herefter hørte vi nogle eksempler fra klubber, som har prøvet forskellige tiltag for at gøre stævnerne attraktive for en bredere kreds.

Resten af webinaret forløb med dialog, debat og udveksling af deltagernes idéer og erfaringer.


Andre webinarer:

Webinarer: ‘Find Vej Dage #1 og #2

Webinarerne fungerede som en optakt til Find Vej Dagene i september 2022, som du kan læse mere om her.

Webinar: Inspiration til ungdomstræning i klubben

Træner for ungdomstræningen i OK Sorø, Morten Hass, lagde op til dialog om emnet, med afsæt i OK Sorøs praksis og erfaringer baseret på TBU.

Webinar: ‘Fastholdelse – Fra minitræning til børnetræning’

Gry Rosenkilde Christensen, der er børnetræner i Silkeborg OK, var med online, og fortalte om deres børnetræning, og om hvordan de i Silkeborg OK arbejder med at fastholde løberne fra minitræning videre til børnetræning.


Oversigt over alle webinarer inden for emnet ‘Klubudvikling’: